PROJEKT SVENSKA NATIONALPARKER – 110 ÅR I ÅR 2019!

PROJEKT SVENSKA NATIONALPARKER:
Insamling projekt: “Ett 110 år Levande Dokument”. En hyllning av Svenska Nationalparker. Fotografering, filmning och bok samt digital konst ska skapas i en hyllning till 6 stycken utvalda nationalparker av Sveriges nuvarande 30 st. I år 2019 fyller nationalparkerna 110 år!

På bild: Söderåsens Nationalpark, Skåne 2018. Original foto Alexandra Vusir

Delta: https://paypal.me/pools/c/8ff1j7vVPq

Mer info:

Beskrivning och projektmål

Sverige är oerhört intressant ur nationalparksperspektiv. Sverige har en ledande roll i Europa och är förebilder för naturbevarande åtgärder. Är 1909 skapade Sverige hela 9 st nationalparker på en gång som första nation i Europa. Därmed angav man tonen för naturpreservation.

I år, 2019, fyller parkerna 110 år och det vill jag slag ett slag för och dokumentera för spridning under temat “Ett 110 år Levande Dokument”. En hyllning. Sverige har idag totalt 30 Nationalparker. Jag har valt ut 6 st baserat på en genomgång av topografi för att den ska täcka så många unika variationer som möjligt. Det ger därmed en intressant och estetisk vacker slutprodukt som är foton och konstverk av fotona i form av digital abstrakt konst.

Presentation på hemsidan ”Nationalparkerna – Den Svenska Skatten” alternativt “Sveriges Nationalparker – Ett Levande 110-årigt Dokument”. De utvalda nationalparkerna är Abisko, Padjelanta, Muddus, Färnebofjärden, Kosterhavet och Söderåsen.